Web Yakalama ve Dönüştürme Araçları
Grabz's Çevrimiçi Topluluğu

ConvertHTML - PDF ile PNG/JPG arasındaki fark

Web sayfalarını veya HTML'yi nasıl yakalayacağınız veya dönüştüreceğinizle ilgili sorular sorun into Resimler, CSV, PDF veya DOCX belgeleri ve ayrıca videoların nasıl dönüştürüleceği intAPI'mızı kullanan animasyonlu GIF'ler.

Hi

ConvertHTML'yi PNG ile başarılı bir şekilde kullanıyorum ve şimdi aynı kodu (PDF parametreleri için biraz değiştirilmiş) PDF dışa aktarma seçeneğine de sahip olmak için kullanmaya çalışıyorum ancak PDF dışa aktarma biraz farklı bir sonuç veriyor ve bu tam olarak doğru değil . PDF dışa aktarma, HTML'min sağına ve altına bir miktar ekstra beyaz boşluk (kenar boşlukları değil) koyuyor. Aynı HTML'yi aşağıdaki kodla test ettim. Neden farklı ihracat aldığım hakkında bir fikrin var mı? Aklıma gelen tek şey pikselleri mm'ye dönüştürdüğümde yuvarlamam gerektiği. 

Teşekkür

İşte PNG için sahip olduğum kod:

GrabzIt("").ConvertHTML(whatToConvert, {
     "hedef": "#captureThis",
     "adres": Adres,
     "biçim": "png",
     "şeffaf": 1,
     "genişlik": 1200,
     "yükseklik": 628,
     "genişlik": 1200,
     "yükseklik": 628,
     "displayid": "finalImage",
}).DataURI(dataURLAfterGrabzIt);

Ve işte PDF'nin kodu:

GrabzIt().ConvertHTML(whatToConvert, {
     "hedef": "#captureThis",
     "adres": Adres,
     "biçim": "pdf",
     "genişlik": 317, //Piksel mm'ye dönüştürülür
     "yükseklik": 166, //Piksel mm'ye dönüştürülür
     "displayid": "finalImage",
     "mtop": 0,
     "sol": 0,
     "alt": 0,
     "iyi": 0
}).DataURI(dataURLAfterGrabzIt);

Corey Alderin tarafından 16 Aralık 2019'da soruldu

Merhaba Corey,

Evet muhtemelen biraz farklı olacaklar. Bunun nedeni, tarayıcıdaki şeyin tam bir görüntüsünün oluşturulması ve ardından onu hedef öğeye kesmesidir. Diğeri PDF öğelerine dönüştürülür ve ardından doğru PDF öğesi kesilir.

Ayrıca PDF için genişlik ve yükseklik belirtmeniz gerektiğini düşünmüyorum. 

Saygılarımla

GrabzIt Desteği tarafından 16 Aralık 2019'da yanıtlandı

Teşekkürler. Peki aynı sonuçları elde etmek mümkün mü? Başarısız olan birçok farklı şeyi test ediyorum. Bunun yerine PNG'den PDF'ye dönüştürücü kullanmam gerekecek mi? Bundan kaçınmaya çalışıyordum ama belki de tek çözüm budur.

Yükseklik ve genişliği belirtmezsem, daha da fazla beyaz alan eklenir. Yalnızca genişliği ve yalnızca yüksekliği belirten farklı kombinasyonlar denedim ve hepsi farklı sonuçlar veriyor ancak doğru sonuçları vermiyor. 

Teşekkür

Corey Alderin tarafından 16 Aralık 2019'da yanıtlandı

Yakalamaya çalıştığınız HTML'yi sağlayabilir misiniz? Bunu bize e-postayla göndermeniz muhtemelen mantıklı olacaktır.

Elbette gönderebilirim. Nereye göndermeliyim?

Tamam, sanırım neye varmak istediğini görebiliyorum. Şu anda bir hedefi PDF olarak yakalıyorsunuz. Yine de istediğiniz sayfa boyutunu döndürecektir; dolayısıyla A4 sayfa boyutunu isterseniz hedefin kırpılmasını ve A4 sayfada kalmasını sağlarsınız.

Ancak, sayfa boyutunun HTML öğesi sayfa boyutuna ayarlanmasıyla hedeflenen HTML öğesinin tek başına olmasını istiyorsunuz gibi görünüyor.

Bu doğru mu? Eğer öyleyse, bunun bir kod değişikliğine ihtiyacı olacaktır. Hedefli bir görsel oluşturmaya benzer şekilde sayfa boyutu parametresine -1'in aktarılmasına izin vererek bunu yapabileceğimizi düşünüyorum.

Evet doğru. Eğer bu bir seçenek olsaydı harika olurdu. Teşekkürler