Web Yakalama ve Dönüştürme Araçları
Grabz's Çevrimiçi Topluluğu

Görüntüleri büyütme nasıl çalışır?

Web sayfalarını veya HTML'yi nasıl yakalayacağınız veya dönüştüreceğinizle ilgili sorular sorun into Resimler, CSV, PDF veya DOCX belgeleri ve ayrıca videoların nasıl dönüştürüleceği intAPI'mızı kullanan animasyonlu GIF'ler.

Çoğu durumda, almaya çalıştığım ekran görüntüsünün boyutu tarayıcıda küçültülüyor ancak onu daha büyük olarak dışa aktarmak istiyorum. Web sayfasında öğenin yüksekliğinin ve genişliğinin ne olduğunu belirtmek için yükseklik ve genişlik değerlerini kullanıyorum ve ardından istediğim genişlik ve yükseklik değerini (aynı en boy oranı olacak) iletiyorum. Bazı durumlarda yükseklik, yükseklikten 2-4 kat daha büyük olur ve bu da görüntüyü çok bulanık hale getirmeye başlar.

Yakalamaya çalıştığım div içindeki tüm öğeler boyutlarının %100'ünden daha fazla büyütülmüyor. Örneğin, div'in genişliği 300 piksel olabilir ve ben bunun 900 piksel genişliğinde dışa aktarılmasını istiyorum. Bu div içindeki tüm görseller 300 pikselden büyük görünmüyor ancak gerçek genişlikleri 1000 pikseldir. Görüntünün 1000 piksel genişliğinde olduğu göz önüne alındığında, 900 piksel genişliğinde olmasında bir sorun olmaması gerekir, ancak gerçekte 300x yakınlaştırılmış 3 piksel genişliğinde bir görüntü gibi bulanık görünüyor. 

Ayrıca bu görüntüdeki metin bulanık. 

Birkaç soru:

- Yanlış bir şey mi yapıyorum?

- Grabzit'in ölçeği nasıl artıyor? 300 piksel genişliğinde bir ekran görüntüsü alıp (yukarıdaki örneğimde) sonra ölçeklendiriyor mu? Yoksa önce HTML'deki öğelerimi ölçeklendirip ardından ekran görüntüsünü mü döndürüyor?

- HTML'yi dönüştürmek istediğim şeyi elde etmenin tek yolu, tüm yükseklik ve genişlik değerlerinin istediğim ölçek kadar artırılması mı?

DataURI ile ConvertHTML yöntemini kullanıyorum

Teşekkürler.

24 Eylül 2019'de GrabzIt Destek tarafından soruldu

Kullanıma ilişkin bilgiler HD görüntüleri burada bulabilirsiniz.

Hd parametresini ve -1 genişlik ve yüksekliği kullanmalısınız, bu görüntünün boyutunu iki katına çıkaracaktır.

Tam boyutu ayarlamak için genişliğin kullanılması önerilmez. Ek olarak yüksekliğin ayarlanması, görüntünün yakınlaştırılması ve ardından yükseklik açısından yeniden ölçeklendirilmesi anlamına gelir; bu da görüntüyü bulanıklaştırır.

HD görüntüler, tarayıcı penceresini yakınlaştırıp bir ekran görüntüsü oluşturarak çalışır.

GrabzIt Desteği tarafından 24 Eylül 2019'de yanıtlandı

Teşekkürler. Sorun şu ki HD yalnızca 2 kat ölçekleniyor ve bazen bundan daha fazlasına ihtiyacım oluyor. Ölçeği ayarladığım HD gibi bir ayar yapmamın bir yolu var mı? Değilse, yapmaya çalıştığım şeyi başarmanın farklı bir yolu var mı?

Şu an itibariyle, istediğimi elde etmenin tek yolu HTML'yi yakalamak, ardından tüm satır içi yükseklik ve genişlik stillerini ayarlamak ve istediğim ölçeğin yükseklik ve genişliğiyle değiştirmek için javascript kullanmak gibi görünüyor.

Teşekkür

Corey Alderin tarafından 24 Eylül 2019'da yanıtlandı

Tamam, genişliği kullanarak kendi yakınlaştırmanızı ayarlayabilirsiniz ancak görüntünün uzunluk olarak yeniden boyutlandırılmasını önlemek için yüksekliği -1 olarak ayarlamanız gerekir.

Ancak yüksekliğin de yeniden boyutlandırılmasını istiyorum. Yani ekranda 300x300 boyutunda bir görüntü varsa ancak bunun 900x900 olarak dışa aktarılmasını istiyorsanız, yüksekliği -1 olarak ayarlamak 900x300 boyutunda bir görüntüyle sonuçlanır. 

Evet, yüksekliği ayarlama konusunda haklı olduğunuz için üzgünüm.

Genişliği ayarlayarak yakınlaştırma şu anda bozuk gibi görünüyor. Bunu düzeltmek için dava açtım.

Tamam, haber verdiğin için teşekkürler. Bu tür şeylerin ne kadar sürdüğü hakkında bir fikrin var mı? Zaman çizelgelerini vermenin zor olduğunu biliyorum ama herhangi bir zamanlama duygusu benim için yararlı olacaktır.  

Umarım bir sonraki gün içinde olur.

Harika olurdu, teşekkürler. 

Sorun artık çözüldü.

Harika, bu kadar çabuk çalıştığınız için teşekkürler. Bu hemen göreceğim bir şey mi yoksa biraz zaman alacak mı? Bunu sormamın sebebi az önce test ettim ve aynı görünüyor. 

Tekrar teşekkürler

Az önce denedim ve genişlik tarayıcı genişliğinden fazla olduğunda yakınlaştırma çalışıyor.

Belki neyin düzeltildiğini yanlış anlıyorum. Aynı div'i farklı tarayıcı boyutlarıyla test ediyorum. Tarayıcı ne kadar küçük olursa, tamamen aynı olmasına rağmen son görüntü o kadar bulanık olur.  

Yani 1000px x 1000px olacak son bir görselim var. Tarayıcıdaki div 800x800, 600x600, 400x400 vb. olduğunda ve genişlik/yükseklik ne kadar küçükse (veya son genişlik/yüksekliğe kadar ölçek ne kadar büyükse), son görüntü o kadar bulanık olduğunda bunu test ettim. 

Eğer resmim en/boy 800x800 olduğunda harika görünüyorsa, resim 400x400 olduğunda da aynı görünmesi gerekmez mi? 

Teşekkür

HD önerilir çünkü görüntünün boyutunu iki katına çıkararak en iyi sonuçları verir.

Bu düzeltme, genişliğin tarayıcı genişliğinden büyük olması durumunda artık yakınlaştırmanın gerçekten gerçekleştirileceği anlamına geliyor.

Genişlik ve yüksekliği kullanıyorsanız, en iyi sonuçları elde etmek için genişlikleri ve yükseklikleri tarayıcı boyutlarına göre iki veya üç katına çıkarmanız gerekir. Bunun nedeni ne yazık ki yakınlaştırmanın yüzdelerle değil düzeylerle çalışmasıdır. Bu nedenle, genişliklerdeki farklardan hesaplanan herhangi bir yakınlaştırma yüzdesi, boyutun basit bir faktörü değilse muhtemelen çok doğru olmayan bir düzeye dönüştürülmelidir.

HD kullanabileceğim bir şey değil (bir şeyi kaçırmadığım sürece) çünkü bazı durumlarda 2X boyuta değil tam bir boyuta ihtiyacım var. Ve bazı durumlarda 2X'ten fazlasına ihtiyacım var.

Bakalım ne dediğini anlıyor muyum? Diyelim ki 200x200 HTML'im var ve son boyutun 900x900 olmasını istiyorum. Bu, boyutun 4.5 katıdır. Bunu sadece 800x800 veya 1000x1000 (4X veya 5x boyut) olarak en iyi sonuçlarla oluşturacağını ama bulanıklığın nedeninin 5x fark olduğunu mu söylüyorsunuz?

Bunu doğru biliyorsam, en iyi çözüm, göndermeden önce HTML'yi değiştirmek mi? Yani temel olarak doğru boyutta HTML oluşturmalı mıyım ve daha sonra herhangi bir yakınlaştırmaya ihtiyaç duymayacak mıyım?

Teşekkür

Evet hemen hemen, yakınlaştırma arttıkça seviyeler de büyüdükçe.

Dolayısıyla x2, x3 veya x4 olmayan yakınlaştırmalar, boyutlar kapalı olacağından hatalı olacaktır. Ayrıca yalnızca on potansiyel yakınlaştırma düzeyi vardır ve bunun maksimum X5'e eşit olduğunu düşünüyorum.

GrabzIt Desteği tarafından 25 Eylül 2019'de yanıtlandı